Wednesday, November 21, 2012

Segmen Bloglist by Nurfara Hani !

 

Ok,..hari ni saye terajin pula join segmen yg dianjurkan oleh blogger Nurfara Hani

Antara syarat pernyertaannya ialah:
1.Copy banner di atas sperti biase...
2.Follow blogger Nurfara Hani dan like page die ni
3.Follow saye dan like page saye pulak *ishk..menyibuk aku ni..hehe*
 
ok..join tau jangan tak join..rugi..hadiahnye korang boley tengok sendiri di penganjur segmen ni sendiri supaya lebih surprise ! haha...
Tata~!! Assalamualaikum dan salam sejahtera ^^



Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Tuesday, November 20, 2012

Pra-persiapan berhijrah =)

 
pejam...
celik...
pejam...
celik...
Hai...rupanye saye hanya ade lebih kurang 2 minggu saje tinggal sebelum pergi merantau...asyik terfikir ape jadi kat aku nanti bile kat sane...jauh berbatu dari tempat asal aku di Johor ni hah....Mule terfikir,nanti family kt sini rindu tak kat aku,diorng akan risau tak kt aku nanti...T_T...
Dalam asyik membuat persiapan ni,saye rase berat hati nak pergi sane...terase seperti tak nak pergi pulak....hmmm...Kekadang terfikir betul atau tidak keputusan saye untuk ke Kedah jauh dari keluarga tersayang ni...Masih ragu-ragu dengan keputusan saye masih hanya ade lebih kurang 2 minggu sebelum saye ke sane...

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Tuesday, November 6, 2012

Maaf tapi saye tak suke kawan berpuak-puak,ok?

 

Ok,hari nak teringin nak cakap pasal kawan pulak sebab teringat mase sekolah dulu...Pergh! Susah giler nak cari kawan....Bermacam-macam rintangan saye tempuhi *Eceh2,macamlah teruk sangat :P* Ok,Back to the story,walaupun saye ni budak moden tapi banyak perkara yg saye tak paham...Nak-nak bab kawan bergeng ni...Kenape perlu bergeng kalau ia tak bawa ke mane pun?? Last2 kau mintak tolong orang bukan geng kau jugak kan...
Teringatla kan ade sorang kawan saye ni tanye saye,
S: Weyh,asal ko tak join kitorang??
F: Ko ni macam tak ade kawan...
A: Aku pelikla tengok ko,kjp2 dengan orang lain...
Nak tau ape jawab saye mase tu???
Saye dengan senyum menjawab

Saye: Aku tak berminat nak kawan berpuak-puak...tak best...
Kenape perlu berpuak-puak kalau aku boley kawan dengan semua orang??
Bukan ke tu lagi bagus dan afdal...

 So,semua kengkawan saye di waktu sekolah mase tu, paham kalau saye selalu bercakap dengan ramai orang yg diorang tak kenal sebab tak seperti kawan saye yg lain,saye lebih suke kawan secare terbuke ^^ Tak ade musuh walaupun sebenarnye ade tapi tu tak mengganggu saye untuk berkawan sebab ini hidup saye...
Jadi open mind la sikit,jangan mengharap kawan yg same je...tak ke mane pun...
Oklah,nak out ^^  Salam semua

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Hak Milik Cipta Oleh NinaMissKechik Selamanya