Wednesday, September 12, 2012

When a nice sweet princess became rebel princess

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Ok,tajuk hari ni agak tak masuk akal sebab hari ni agak boring kejap..hehehehe...actually,tajuk ni ade kene mengene dengan hidup saye ni hah...cube la kan korang fikirkan hidup dikongkong  sepenuhnye oleh parent..

No Boy Friends allowed!
No Going Out allowed!
No Sleeping late allowed!

Korang cube bayangkan perkara di atas ni adalah larangan parent untuk mengawal korang semua???


Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Friday, September 7, 2012

Malu aku dengan manusia zaman sekarang

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Pernah tak korang semua rase malu dengan keadaan sekeliling pada zaman sekarang?? Jujur saye katekan,bile buka saje berita di tv,bace suratkhabar dan bace news online,mesti tak sah dengan pembuangan dan penderaan sesama manusia.Saye pernah terfikir ape akan jadi pada semua manusia kalau sifat keperikemanusiaan sudah tiada lagi dan setiap insan yang hidup?? Mesti hidup umpama mati,tiada kasih sayang dan kebahagiaan yang wujud pun pade waktu tu...Cube kite semua renung-renungkan,jikalau Allah menarik kesemua nikmat yang ade pade kite sekarang atau lebih senang,kite kembali ke zaman penjajahan di mana semua titik-titik hitam terkumpul,mahukah anda semua melalu detik-detik hitam itu? Jikalau ditanyakan kembali kepade saye,saye lebih sanggup mati menghadap Illah daripade menempuh kembali detik hitam tersebut.Saye dapat rasekan kesengsaraan setiap manusia yang hidup pada zaman tu,takkanlah korang semua dapat rasekan...Mustahil kerana sejak kecil semua yang saye perkatakan ini telah diterapkan oleh ibubapa,guru dan ustaz di mane saje kite berada...

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Wednesday, September 5, 2012

Cemburu tengok gadis lain kekadang...

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Sorry dah lame tak update blog nie....Maklumlah,otak ni tak bagi update blog sebab tak ade idea nak update pasal pe...
Anyway,sebenarnya dalam fikiran dan hati ni asyik tertanyer-tanyer dan cemburu pulak tengok gadis disekeliling ni.Maklumlah,saye dibesarkan dalam kalangan adik-beradik lelaki sahaja...Bile tengok gadis lain melaram cantik-cantik dengan gaya make up dan fesyen yang lawa-lawa ni,saye jadi cemburu dan bengang pulak tengok diri ni yang dahlah tak tau melaram dengan make up dan fesyen yang lawa-lawa bagai hanya melaram dengan t-shirt dan jeans sahaja.
Pernah bertanye dengan diaorang 'penting ker melaram ni??' Mereka semua cakap 'penting sebab orang di luar sane semua para juri yang akan menilai kite terutama kerja dan pensyarah'.Saye terus terdiam dan memikirkan 'betul ke?? Takkanlah....'.
Maklumlah dengan muke macam pe entah ni,dahlah nak pakai lipstik pun macam nak tak nak je,nak pakai make up macam yang lain lagilah hampeh,nak pakai celak pun terkial-kial.Rase sedih lah juga tengok diri ni yang tak seberape cantik tapi orang lain semua cantik-cantik.
Kalau muke ni make up pun semua orang lain yang buatkan harap diri sendiri buat dan belajar,entah bile nak buatnye...Diri ni taklah cantik,bile bermake up ade yang berkate saye ni over! bile tak bermake up ade yang berkate saye ni tak tau jadi gadis.. hmmm...cemburu sangat tengok gadis lain melaram cantik-cantik tapi saye tak langsung...
Pada pendapat korng semua,perlu ke seorang gadis melaram cantik-cantik hanya untuk menjage nilai orang lain??? tertanye-tanye pendapat korang semua =)
Assalamualaikum dan salam sejahtera!
P/S: BTW,salam syawal semua ^^
Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Hak Milik Cipta Oleh NinaMissKechik Selamanya