Monday, November 5, 2012

Seperti Dalam Mimpi


Hai korang! lame tak update blog ni...hanye mampu melihat saje blog ni berhabuk sebab dah berminggu kot tak update..haha...Miss giler kat korang semua...rase nak peluk korang pun ade...hehehehe...Sorry guys sebab ade sedikit 'traffic jam' minggu lepas...hehehe...Saye ade cerita nak kongsi dengan korang...
Minggu lepas rase semuanye rushing semacam...Sebab ape?? korang mesti tertanye-tanye...Sebenarnye,minggu lepas seperti dalam mimpi sebab banyak perkara yang berlaku di luar jangkaan saye...
Yang pertama,mak cik saye meninggal dunia....
Khabar tentang beliau sudah tiada sememangnye mengejutkan kami sekeluarge...Kami sekeluarga seperti bermimpi buruk ketika mendapat berita yang beliau sudah meninggal dunia...Kami tak menjangka akan kehilangan beliau dalam keadaan mengejut...Beliau meninggal dunia pada 31.11.2012 iaitu pada hari rabu...
Pemergian beliau sungguh mengejutkan dan sedih bagi kami...Saye hanya mampu melihat jasab mak cik saye dikapankan dalam kesedihan saje...memang sedih hati keluarga saye melihat mak cik saye dimandikan,disolatkan,dikafankan dan dikuburkan tapi ape yang terjadi sudah tertulis oleh-Nya dan kite sebagai hamba-Nya hanye mampu menerima dengan redha...Selama 3 hari kenduri untuknye kami...
Yang kedua,saye telah mendapat surat maklum balas dari Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah dan saye sekeluarge terkejut beruk! *eh? Beruk ke??* Anyway,nak tau kenape terkejut sampai macam tu sekali?? Asalnye,saye sekeluarga mati-matian ingat tarikh pendaftaran adalah pada 17.12.2012...So saye tak beli barang keperluan saye lagi sebab lame lagi kan tarikh die...TETAPI tetiba pulak tarikh pendaftaran ditukar dan dicepatkan pada 9.12.2012...Kelam-kabut saye dan keluarga dibuatnye...dahlah saye belum buat persiapan ape pun...beg baju pun belum ade lagi...Dan lebih mengejutkan,pihak sane minta buat akaun Bank Islam...Adui! Buat akaun bank lagi T_T...Capek deh nak tunggu proses buat akaun bank tu...==!! 
Ehmm...Yang paling adui ialah nak buat ptptn dan hanya mahu dengan Bank Islam juga...Adoiyai!!! Dah satu keje lagi!!! Capek deh...semua dah kelam-kabut sekarang...Ayah saye pun kene reschedule balik cuti...hmm....Geram tu ade la jugak tapi excited pon ade...

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

1 comment:

  1. datang Bw dari http://steffanylife.blogspot.com

    tenang, tenang.. fuhh.. kelam kabut juga yer kerjanya. dont wory, pastikan semua berjalan lancar. wish u the best ! :D

    ReplyDelete

Salam para pembaca dihormati sekalian! komen la...Nina hargai sangat-sangat jasa korang =)

Hak Milik Cipta Oleh NinaMissKechik Selamanya