Tuesday, November 6, 2012

Maaf tapi saye tak suke kawan berpuak-puak,ok?

 

Ok,hari nak teringin nak cakap pasal kawan pulak sebab teringat mase sekolah dulu...Pergh! Susah giler nak cari kawan....Bermacam-macam rintangan saye tempuhi *Eceh2,macamlah teruk sangat :P* Ok,Back to the story,walaupun saye ni budak moden tapi banyak perkara yg saye tak paham...Nak-nak bab kawan bergeng ni...Kenape perlu bergeng kalau ia tak bawa ke mane pun?? Last2 kau mintak tolong orang bukan geng kau jugak kan...
Teringatla kan ade sorang kawan saye ni tanye saye,
S: Weyh,asal ko tak join kitorang??
F: Ko ni macam tak ade kawan...
A: Aku pelikla tengok ko,kjp2 dengan orang lain...
Nak tau ape jawab saye mase tu???
Saye dengan senyum menjawab

Saye: Aku tak berminat nak kawan berpuak-puak...tak best...
Kenape perlu berpuak-puak kalau aku boley kawan dengan semua orang??
Bukan ke tu lagi bagus dan afdal...

 So,semua kengkawan saye di waktu sekolah mase tu, paham kalau saye selalu bercakap dengan ramai orang yg diorang tak kenal sebab tak seperti kawan saye yg lain,saye lebih suke kawan secare terbuke ^^ Tak ade musuh walaupun sebenarnye ade tapi tu tak mengganggu saye untuk berkawan sebab ini hidup saye...
Jadi open mind la sikit,jangan mengharap kawan yg same je...tak ke mane pun...
Oklah,nak out ^^  Salam semua

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

5 comments:

  1. Biasalah..zaman sekolah. Kat sekolah akak dulu pon camtu jugak. Tapi lepas tamat sekolah, kitorang dah tak berpuak2 lagi dah..selalu jumpa reramai. Kalau dulu akak tak baik dengan si A tp lepas habis sek, boleh aja kitorang lepak sekali. maybe rindu kot..hehe

    ReplyDelete
  2. kan kan. lagi syok kawan ramai2. berpuak-puak macam bosan sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2...saye pelik kekadang dengsan diorang ni...

      Delete
  3. payah klau kawan bpuak-puak nnti gadoh ke ape ke tinggal kita sorang2 :)

    ReplyDelete

Salam para pembaca dihormati sekalian! komen la...Nina hargai sangat-sangat jasa korang =)

Hak Milik Cipta Oleh NinaMissKechik Selamanya