Friday, October 19, 2012

Oh my god! Susahnye nak gemuk!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Menyayat hati betul entry ni sebab
Saye stress sikit lah....sebab sebelum ni kalau buat check up kat school dulu,mesti saye kene marah dengan nurse...Kene marah sebab kurus kering la!
Bengang jugak sebab nurse tu cakap kuat-kuat sampai merah muke ni hah...Teringin nak naikkan berat badan ni hah! bayangkanlah,kurus saye dah macam papan! Geramnyer!! Bile tengok kawan saye yg badan die berisi dan gemuk tu...hhmmm,saye ni boleh menyorok k belakang diorang tu taw! T_T
Bile pergi buat check up biase-biase mesti timbang berat dan ukur tinggi..then nurse mule membebel "awak ni kurus sangat! naikkan lagi berat badan!"...tersentap saye kat situ...'mak oi...kot yer nak cakap,janganlah sentap aku macam tu je...lagipun,aku ni dah nak naik giler dok fikir macam mane nak naikkan berat badan aku yg kurus macam papan ni!'...
Cube bayangkan,kalau berat badan baru naik 40kg JER danh terase sakit perut then buang air besar..THEN berat badan turun balik ke 37kg!!!! Mane tak geram!!!! ARRGGGHH!! sedih sesangat tau!!
samapi kalau ade orang jumpe/baru nak kenal saye ni,mesti ayat tak lain selain dari "Awak ni sekolah rendah ea???",padahal dah abis sekolah kot!!! Huhuhuhuhuhuhuh......T_T!!!!
So....saye teringin sangat tip-tip yang berkesan untuk saye naikkan berat badan ni...banyak dah orang bagi tip tapi tak berkesan langsung!!!
Ok,sampai sini je la...assalamualaikum dan salam sejahtera!!
Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

2 comments:

  1. jangannnnnn.. jangan jadi gumukkss.. nanti comel sangat.. hehehehe. :)

    follower ke 128 anda.. jom follow me mollow.. :)

    ReplyDelete
  2. nak gemuk??
    bia betik!!

    sya lagu nak kurus kowt..tpi blum smpai target..
    huhuhu :'(

    http://nurainishahroni.blogspot.com/

    ReplyDelete

Salam para pembaca dihormati sekalian! komen la...Nina hargai sangat-sangat jasa korang =)

Hak Milik Cipta Oleh NinaMissKechik Selamanya