Sunday, October 21, 2012

Segmen 8 Things About Me

 


 
 
Kali saye join segmen lain daripada yang lain dan sungguh interesting!!
 
Ok,jom mulekan segmen ni!
 
Eight-things about me:
1.Lahir di Johor
2.Bakal pelajar diploma pegurusan perniagaan di PTSB di Kulim,Kedah.
3.Gile kpop dan anime
4.Agak brutal
5.Slumber dek!
6.Easy-going
7. Kuat makan tapi susah nak gemuk
8.Baru berumur 18 tahun

 Seven-Hobbies :
1.Melukis
2.Menyanyi
3.Menari
4. Main internet
5.Jalan-jalan
6.Kumpul duit
7.Membaca
Six-Things I hate:
1.Cockroach (Benci!+anti!)
2.Barang hilang
3.Backstabber+traitor
4. Berat badan tak naik
5.Makanan terlalu pedas
6.Barang rosak
Five-Song I like :
1.Super Junior - Sexy,Free & Single
2.Jang Hye Jin ft MC Sniper - Bad Person
3.BToB - WOW
4.Super Junior - Sorry sorry
5.G-Dragon - Crayon
Four-Favourites film/dramas/musicals/series :
1.Running man
2.Kpop Inkigayo
3.Music Bank
4.Faith
Three-Favourites food :
1.Masakan Ibu
2.Burger
3.Piza
Two-Wishes :
1.Impian saye tercapai
2.Bahagia disamping insan tersayang
One-Qoutes :
1."Membenci seseorang sangat membazir tenaga dan fikiran,jadi jangan pernah pedulikan mereka yang membenci kita sebaliknya kita jalini hidup kita dengan sebaik mungkin doakan mereka ke arah kebaikan" - Saye sendiri ^^

Ok,dah abis taip..Fuhh! Penat taip+fikir hehehe.....Join segmen ni dengan klik banner di atas taw ^^

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Ucap Tahniahku Kepada Beliau!

 
TAHNIAH !!!!


Wahhh!! baru je lepas tonton perlawanan moto3gp siaran lansung dari litar sepang dan sungguh membangga dan berbaloi sungguh saye tonton tadi...
Dengan memecahkan rekod Malaysia,Mohd Zulfahmi Khairuddin,penunggang motor Malaysia telah berjaya dalam perlawanannya pada hari ini.
Hasratnye untuk naik ke podium akhirnye tercapai jugak...Alhamdulllah! Syukur Alhamdulillah!! Walaupun berade di tempat ke-2,beliau masih membanggakan rakyat Malaysia...
Lagi best bile saye dengar bahawa semalam adalah birthday beliau...Wah,untung sungguh beliau kali ini.Beliau baru je berumur 21 tahun,telah dapat mencatat nama dalam rekod Malaysia...


Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Saturday, October 20, 2012

Segmen Tingkatkan Follower Sampai Lebam

    
Jom join segmen ni tapi sebelum tu saye nak ucapkan terima kasih sesangat kat

Sumariati
Singgahlah blog dia...

Syarat-syaratnye:
1.Buat entry segmen tingkatkan follower sampai lebam dan copy banner kt atas...
2.Follower owner ni >http://xiaoxandriabunk.blogspot.com/<
4.Follow me dan nyata follower korang ^^



Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Friday, October 19, 2012

Oh my god! Susahnye nak gemuk!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Menyayat hati betul entry ni sebab

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Monday, October 15, 2012

Segmen Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas by Syawal

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Hai,kebelakangan ni saye asyik join segmen je..heheh..saje je nak mengisi kelapangan mase ^^
Anyway,jom join segmen ni,korang bolehla tambah follower korang ^^
Syarat-syaratnyer :
1.Copy banner di atas & follow owner segmen ni (Klik je banner tu..)
2.Buat satu entry tentang segmen ni.
3.Follow saye dan like >Bende ni<
4.Nyatakan jumlah follower korang.

Jumlah follower saye


Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Sunday, October 14, 2012

Segmen Singgah Dan Follow By Yatie Dan Anis


Assalamualaikum dan salam sejahtera!





# Peserta akan difollow balik menggunakan twitter ataupun blog. 
# Senarai peserta akan diupdate selepas tamat segmen. 
# Pemenang jugak akan mendapat hadiah misteri dari penganjur untuk 2 orang

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Segmen Tambah Follower Laju-laju by Ieka Farhana


Assalamualaikum dan salam sejahtera!


Jumlah follower saye sekarang ni:
Anda ditag kawan ^^
Anis dan Shada

#pemenang tempat pertama akan mendapat topup RM30
#pemenang tempat kedua akan mendapat topup RM15
#semua peserta akan direview ^^

Jadi joinlah segmen ni ^^


Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Segmen Follow Sampai Pening !

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Jom join segmen ni..
Korang tak kisahkan ^^
hehehe....




Jumlah follower saye cume 87 jer ^^


Winner/pemenang yang dapat follower tertinggi sepanjang segmen ni akan dapat topup dan review blog ^^




Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Friday, October 12, 2012

Berhati-hati supaya dia tidak terluka


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Thursday, October 11, 2012

Segmen Tambah Follower by Khairunnisa

  

Bilangan Follower : 82 Follower !
Anda ditag!
ANIS !!  hahah XDD

Jom join segmen ni!


Caranya!
1 Tulis tajuk entry >> Segmen :Tambah Follower by Khairunnisa
2. Copy banner segmen ni
3.Tulis/tunjukkan bilangan follower
4. Tag rakan korang sekurang2nya 1 orang


Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Oh my godddddd

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
kali nak kongsi benda yang saye nak sesangat selame ni...hehee...dah lame mengidapkannya tapi hanya mase yang boleh menjadikn ia kenyataan...Hrurmmm..tapi entah bile boleh saye kecapinya...hehehe...memang teringin sangat beli barang ni dengan duit hasil titik peluh saye sendiri,biar bebaloi sikit...lagi bagus...
Sony Acro S,smart phone yang kalis air,camera yg BAIK..pernah cuba pakai jap...akak sedare ade beli,so belek2lah hp tu dan MEMANG BEST PAKAI!! Dan tak lupe Samsung Galaxy SIII,2nd kegemaranku! *wah banyak hp ko na rembat ye Nina...* Hehehe...memang dua ni favouite! klau tk dapat sony nak samsung ni!

Suka camera ni,nampak comel,simple dan mudah dibawa kemane saje...hehehehe...


Oklah,sampai sini jelah..penat nak menulis..hehheheheheheehehe...Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Wednesday, October 10, 2012

Segmen Follow-follow dan Menang RM50 !! Weee!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...
Jom join segmen ni sambil tu boleh korang semua menang duit kalau korang bernasi baik takpun joinlah untuk tambahkan lagi follower di blog korang tuh...Tak salahkan kalau saje menambah follower walaupun follower korang dah ramai.kite bermersra sesama blogger ^^

Dan sebelum saye akhiri entry saye ni,saye nak tag...Anis dan Dierah ...
Assalamualaikum dan salam sejahtera!!! ^^


Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Monday, October 8, 2012

Oh Lukisanku

Assalamualaikum dan salam sejahtera!!!
Hari ni,saye nak tunjukkan hobi kesukaan saye...para pembace mesti ade hobi masing2...saye hanya mahu berkongsi hobi saye sebaab saye boring sangat2 sekarang...Meyh,tengok dan berikan pendapat para pembaca...saye nak dengar juga pendapat korang..manelah tahu kalau2 nanti saye boleh perbaiki kebolehan kecil saye ni..hehehehe...

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Tuesday, October 2, 2012

Memori Indah!


Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Hari ni saye nak kongsi memori indah sewaktu ke Kota Iskandar...Minggu lepas,family saye pergi ke Kota Iskandar selepas tu ke Legoland pula...hehehe...Excited saye semase pergi ke sane...Sudah lame saye berhajad untuk ke sane sebelum saye sibuk belajar nanti dan akhirnya termakbul juga..haha...Meyh saye tunjukkan gambar2 family saye semase di Kota Iskandar dan Legoland...


Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Hak Milik Cipta Oleh NinaMissKechik Selamanya