Wednesday, September 12, 2012

When a nice sweet princess became rebel princess

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Ok,tajuk hari ni agak tak masuk akal sebab hari ni agak boring kejap..hehehehe...actually,tajuk ni ade kene mengene dengan hidup saye ni hah...cube la kan korang fikirkan hidup dikongkong  sepenuhnye oleh parent..

No Boy Friends allowed!
No Going Out allowed!
No Sleeping late allowed!

Korang cube bayangkan perkara di atas ni adalah larangan parent untuk mengawal korang semua???

Mesti rimas,sakit hati,boring yang terlampau tersimpan dalam hati kan kan??? hah! Tu yang saye telah dan sedang alami...Actually banyak perkara lagi yang saye kene kongkong oleh parent saye nih...Saye faham sangat-sangat kalau diorang cakap semua ni sebab diorang sayang sangat-sangat kat saye sebab saye satu-satunyer anak perempuan diorang akan tetapi...Saye agak rimas,bengang,sakit hati dan boring dengan semua ni...
Saye di sekolah seperti katak di bawah tempurung kalau nak dibandingkan dengan kengkawan yang lain di sekolah,saye ngaku dengan hati yang ikhlas yang ramai kengkawan saye ade yang dapat hak kebebasan mereka sendiri untuk berdikari sepenuhnye sedangkan saye tak ade hak kebebasan saye untuk berdikari dengan sepenuhnye...Bayangkanlah kalau saye cakap naik bas luar pun tak tau apetah lagi naik teksi,naik train jangan cakaplah...
Bile tanyer kengkawan keluar nak ape,diorang cakap naik bas luar/teksi/train...Sedih tau kalau kite dok mendengar diorang cakap pasal movie nih lah movie tu lah yang kite nih dok tadah telinga dengarkan ape yg diorang cakap tuh tetapi tak tau-menahu pasal bende tuh...Malahan lagi teruk! Ade kawan ajak pergi perpustakaan tapi parent still cakap No Going Out! Sedih ke tak sedih?? Confemlah sedih! Saye dok sini tengok aje kengkawan saye borak-borak,ketawa-ketawa tapi saye dok menadah je...Sakit hati taw! Saye bengang taw tak bile ade kawan ajak keluar tapi kite tolak sebab dikongkong parent...
kekadang saye nak bebas seperti kengkawan saye yang lain.
Saye tau kalau terlalu bebas tuh bahaya akan tetapi ade juga kawan saye baik dan ikut kate nih dapat kebebasan mereka sebagai seorang remaja yang berdikari!
Kalaulah kate-kate nih dapat didengar mereka saye harap sesangat mereka fikirkan balik care diorang kawal saye...
Bile perasaan sakit hati,bengang,rimas nih dah membuak-buak,ade satu hari tuh saye bertindak nakal dengan keluar jalan-jalan secare senyap-senyap dengan kawan saye dan abang die dengan menaiki kereta abang die.*gambarnye tak ade sorry guys!* pergi ke jusco. Bile tibe di sane,saye tak beli ape-ape pun,cume tengok kawan saye nih dan abang die beli barang untuk birthday mama diorang...Bile,balik tuh kantoilah! hehehe...ayah marah kite keluar sorang dengan kawan...tapi marah die tak lame sebab die tengok kite tak beli ape-ape pun..Seingat sayelah kan mase tuh...Form 3 lepas PMR..hehehehehhehehhe...ni kire cerita lame lah...saje nak luahkan untuk berkongsi bersame para pembace yang comel/cantik/handsome/kacak semua...hahahah!
Oklah,nak out! Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!!!! =)
Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

1 comment:

  1. biasala remaja.. semua nak cuba.. kalau asyik di tegah memang tak syok..

    ReplyDelete

Salam para pembaca dihormati sekalian! komen la...Nina hargai sangat-sangat jasa korang =)

Hak Milik Cipta Oleh NinaMissKechik Selamanya