Friday, September 21, 2012

tinggal 3 bulan aje...

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Hari ni,nina nak kongsi perasaan dengan para pembace yg nina sayang sangat2...pejam,celik,pejam,celik...nina baru perasan yang nina hanya tinggal 3 bulan saje sebelum nina merantau ke negeri orang...Nina sudah beberapa hari kebelakangan ni asyik susah nak tidur malam,memikirkan bagaimana agaknya nanti keadaan nina bile di negeri orang??
Kebelakangan ni,banyak berita mengenai masalah sosial remaja yg kebanyakkannya lebih kurang sebaya atau setahun dua lebih tua dari nina...nina risau kalau2 nina terjebak gejala macam ni bile parent tak ade disebeah nina sebab nina takut nak malukan parent nina...takut sangat2..tak sanggup tengok diorang sedih...nina memang ade abang tapi die sambung belajar di Segamat je bukan macam nina yg dapat di Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah di Kulim,Kedah...Nina risau kalau nina tak kene dengan orang kat sane..yelah,berade di negeri orang bahaya dan mencabar bagi orang macam nina ni...nina tak pernah berjauhan pun dengan parent nina...nina takut nak pergi tempat orang....Setiap hari nina mengira hari...Nina rase berdebar sangat nak tunggu hari nina masuk poli pada 17/12/2012...Actually,selain dari ni ade bende lain yang ganggu fikiran nina...Ayah nina ade kate yg kalau nina nak balik Johor,balik time cuti panjang je cuti   pendek tak boleh sebab jauh...nina terfikir kalau2 kawan2 nina kt kampus tuh semua balik time cuti pendek,abiz nina na duduk dengan sape??? Takutlah nak duduk sorang2 kt tempat orang...huhkhuk!! T_T Ade satu hari nina nangis sebab takut sangat2 nak pergi kat tempat orang sebab risaukan family kt sini...family nina sekarang tak begitu stabil dengan keadaan ibu nina dan nina masih ade adik kecil yg baru je belajar di tahun 1...Nina risau kalau adik nina yg berumur 13 tahun ni tak tolong ibu nina yg sedang menjalani rawatan kemoterapi ni...Ibu nina sakit so nina risau sangat2...Maklumlah,nina jer satu2nyer anak perempuan dalam family nina...Nina terfikir macam mane agaknye perubahan nina bile dah mule belajar...Nina takut perubahan nina ni bawa kejanggalan kepada family nina...Ehmmm...
Ok,kalau korang ade nasihat untuk nina,nina terima sebab nina memang perlukan nasihat korang...Nina buntu sebab nina takut nak duduk kt tempat orang...Bye! Assalamualaikum dan salam sejahtera! ^^V
Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

1 comment:

  1. Nice blog niena :). btw SM done follow sini. jemput singgah ke blog kalau sudi ;)

    ReplyDelete

Salam para pembaca dihormati sekalian! komen la...Nina hargai sangat-sangat jasa korang =)

Hak Milik Cipta Oleh NinaMissKechik Selamanya