Wednesday, September 5, 2012

Cemburu tengok gadis lain kekadang...

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Sorry dah lame tak update blog nie....Maklumlah,otak ni tak bagi update blog sebab tak ade idea nak update pasal pe...
Anyway,sebenarnya dalam fikiran dan hati ni asyik tertanyer-tanyer dan cemburu pulak tengok gadis disekeliling ni.Maklumlah,saye dibesarkan dalam kalangan adik-beradik lelaki sahaja...Bile tengok gadis lain melaram cantik-cantik dengan gaya make up dan fesyen yang lawa-lawa ni,saye jadi cemburu dan bengang pulak tengok diri ni yang dahlah tak tau melaram dengan make up dan fesyen yang lawa-lawa bagai hanya melaram dengan t-shirt dan jeans sahaja.
Pernah bertanye dengan diaorang 'penting ker melaram ni??' Mereka semua cakap 'penting sebab orang di luar sane semua para juri yang akan menilai kite terutama kerja dan pensyarah'.Saye terus terdiam dan memikirkan 'betul ke?? Takkanlah....'.
Maklumlah dengan muke macam pe entah ni,dahlah nak pakai lipstik pun macam nak tak nak je,nak pakai make up macam yang lain lagilah hampeh,nak pakai celak pun terkial-kial.Rase sedih lah juga tengok diri ni yang tak seberape cantik tapi orang lain semua cantik-cantik.
Kalau muke ni make up pun semua orang lain yang buatkan harap diri sendiri buat dan belajar,entah bile nak buatnye...Diri ni taklah cantik,bile bermake up ade yang berkate saye ni over! bile tak bermake up ade yang berkate saye ni tak tau jadi gadis.. hmmm...cemburu sangat tengok gadis lain melaram cantik-cantik tapi saye tak langsung...
Pada pendapat korng semua,perlu ke seorang gadis melaram cantik-cantik hanya untuk menjage nilai orang lain??? tertanye-tanye pendapat korang semua =)
Assalamualaikum dan salam sejahtera!
P/S: BTW,salam syawal semua ^^
Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

2 comments:

  1. salam...nice blog..jemput singgah n follow shoppylegacy.blogspot.com ye, tenkiu :D

    ReplyDelete
  2. tak semestinya..
    sometimes,less is better ^^<

    ReplyDelete

Salam para pembaca dihormati sekalian! komen la...Nina hargai sangat-sangat jasa korang =)

Hak Milik Cipta Oleh NinaMissKechik Selamanya