Friday, September 28, 2012

SEGMEN JOM TINGKATKAN FOLLOWER SAMPAI LEBAM


Syarat-syaratnya:

1.Buat entry tentang Segmen Jom Tingkatkan Follower Sampai Lebam - Copy banner di atas
2.Tunjukkan follower korang tak kirelah nak printscreen or not...macam saye tk gune printscreen sebab malas hehe ^^
3.Letakkan link blog korang di ruang komen tau ^^
4.Followlah saye ^^ *malunyer nak minta >//<!*

Semoga berjaya ! =D

Follower : 41 (I know not many maklumlah orang baru ^^)



Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Friday, September 21, 2012

tinggal 3 bulan aje...

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Hari ni,nina nak kongsi perasaan dengan para pembace yg nina sayang sangat2...pejam,celik,pejam,celik...nina baru perasan yang nina hanya tinggal 3 bulan saje sebelum nina merantau ke negeri orang...Nina sudah beberapa hari kebelakangan ni asyik susah nak tidur malam,memikirkan bagaimana agaknya nanti keadaan nina bile di negeri orang??
Kebelakangan ni,banyak berita mengenai masalah sosial remaja yg kebanyakkannya lebih kurang sebaya atau setahun dua lebih tua dari nina...nina risau kalau2 nina terjebak gejala macam ni bile parent tak ade disebeah nina sebab nina takut nak malukan parent nina...takut sangat2..tak sanggup tengok diorang sedih...nina memang ade abang tapi die sambung belajar di Segamat je bukan macam nina yg dapat di Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah di Kulim,Kedah...Nina risau kalau nina tak kene dengan orang kat sane..yelah,berade di negeri orang bahaya dan mencabar bagi orang macam nina ni...nina tak pernah berjauhan pun dengan parent nina...nina takut nak pergi tempat orang....Setiap hari nina mengira hari...Nina rase berdebar sangat nak tunggu hari nina masuk poli pada 17/12/2012...Actually,selain dari ni ade bende lain yang ganggu fikiran nina...Ayah nina ade kate yg kalau nina nak balik Johor,balik time cuti panjang je cuti   pendek tak boleh sebab jauh...nina terfikir kalau2 kawan2 nina kt kampus tuh semua balik time cuti pendek,abiz nina na duduk dengan sape??? Takutlah nak duduk sorang2 kt tempat orang...huhkhuk!! T_T Ade satu hari nina nangis sebab takut sangat2 nak pergi kat tempat orang sebab risaukan family kt sini...family nina sekarang tak begitu stabil dengan keadaan ibu nina dan nina masih ade adik kecil yg baru je belajar di tahun 1...Nina risau kalau adik nina yg berumur 13 tahun ni tak tolong ibu nina yg sedang menjalani rawatan kemoterapi ni...Ibu nina sakit so nina risau sangat2...Maklumlah,nina jer satu2nyer anak perempuan dalam family nina...Nina terfikir macam mane agaknye perubahan nina bile dah mule belajar...Nina takut perubahan nina ni bawa kejanggalan kepada family nina...Ehmmm...
Ok,kalau korang ade nasihat untuk nina,nina terima sebab nina memang perlukan nasihat korang...Nina buntu sebab nina takut nak duduk kt tempat orang...Bye! Assalamualaikum dan salam sejahtera! ^^V
Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Thursday, September 13, 2012

Oh? Raye dah abiz ker??

Assalamualaikum dan salam sejahtera!!
Sekarang dah kire boring giler-giler so saye layan jap blog...Mesti korang tertanyer-tanyer ape yang saye dok cakap pasala tajuk hari ni...Actually,tak ade ape nak dicakapkan sangat pun...Tapi korang tak kisahkan?? *mestilah tak! kalau kisah tak korang nak bace entry ni pulakkan,apelah aku xD Ok,jom kite borak kosong jap...heheheheh...
Sedar tak sedar la kan raye rupenyer dah abiz...Ala ni tau pun sebab ibu saye dok menyuruh saye kemas balang-balang kuih tuh,takut orang datang ketawa bile tengok balang kih kat umah nie tak kemas lagi...hahah!! terase mase begitu pantas berlalu,mane taknyer...Kalau tahun ni raye seperti tak merase...apepun,terfikir,kenape pantas bebenor mase berlalu nih?? ke saye je yang perasan ...paper jelah!!!
Bile dok fikirkan memori raye tahun nih,tak adelah semeriah seperti dahulu....Rindu waktu raye dulu-dulu...Ade bunga api,boleh boom sane boom sini..tak orang marah...boleh dapat duit raye tanpe raye malu,bengang nak mampus...tapi sekarang,nak main bunga api,macam nak kene marah dan tak orang nak main bunga api pun...Bile orang bagi duit raye...fuh! macam nak sorok muke jer!! hahah!!! bengang giler nak ambil duit raye tuh...hahahha...kelakarlah!!!!
Oklah,saye tahu entry kali ni terlalu dan teramat pendek tapi melihatkan korang semua bace entry ni sampai abiz! thanks!!!! Assalamualaikum dan salam sejahtera!!
Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Wednesday, September 12, 2012

When a nice sweet princess became rebel princess

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Ok,tajuk hari ni agak tak masuk akal sebab hari ni agak boring kejap..hehehehe...actually,tajuk ni ade kene mengene dengan hidup saye ni hah...cube la kan korang fikirkan hidup dikongkong  sepenuhnye oleh parent..

No Boy Friends allowed!
No Going Out allowed!
No Sleeping late allowed!

Korang cube bayangkan perkara di atas ni adalah larangan parent untuk mengawal korang semua???


Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Friday, September 7, 2012

Malu aku dengan manusia zaman sekarang

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Pernah tak korang semua rase malu dengan keadaan sekeliling pada zaman sekarang?? Jujur saye katekan,bile buka saje berita di tv,bace suratkhabar dan bace news online,mesti tak sah dengan pembuangan dan penderaan sesama manusia.Saye pernah terfikir ape akan jadi pada semua manusia kalau sifat keperikemanusiaan sudah tiada lagi dan setiap insan yang hidup?? Mesti hidup umpama mati,tiada kasih sayang dan kebahagiaan yang wujud pun pade waktu tu...Cube kite semua renung-renungkan,jikalau Allah menarik kesemua nikmat yang ade pade kite sekarang atau lebih senang,kite kembali ke zaman penjajahan di mana semua titik-titik hitam terkumpul,mahukah anda semua melalu detik-detik hitam itu? Jikalau ditanyakan kembali kepade saye,saye lebih sanggup mati menghadap Illah daripade menempuh kembali detik hitam tersebut.Saye dapat rasekan kesengsaraan setiap manusia yang hidup pada zaman tu,takkanlah korang semua dapat rasekan...Mustahil kerana sejak kecil semua yang saye perkatakan ini telah diterapkan oleh ibubapa,guru dan ustaz di mane saje kite berada...

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Wednesday, September 5, 2012

Cemburu tengok gadis lain kekadang...

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Sorry dah lame tak update blog nie....Maklumlah,otak ni tak bagi update blog sebab tak ade idea nak update pasal pe...
Anyway,sebenarnya dalam fikiran dan hati ni asyik tertanyer-tanyer dan cemburu pulak tengok gadis disekeliling ni.Maklumlah,saye dibesarkan dalam kalangan adik-beradik lelaki sahaja...Bile tengok gadis lain melaram cantik-cantik dengan gaya make up dan fesyen yang lawa-lawa ni,saye jadi cemburu dan bengang pulak tengok diri ni yang dahlah tak tau melaram dengan make up dan fesyen yang lawa-lawa bagai hanya melaram dengan t-shirt dan jeans sahaja.
Pernah bertanye dengan diaorang 'penting ker melaram ni??' Mereka semua cakap 'penting sebab orang di luar sane semua para juri yang akan menilai kite terutama kerja dan pensyarah'.Saye terus terdiam dan memikirkan 'betul ke?? Takkanlah....'.
Maklumlah dengan muke macam pe entah ni,dahlah nak pakai lipstik pun macam nak tak nak je,nak pakai make up macam yang lain lagilah hampeh,nak pakai celak pun terkial-kial.Rase sedih lah juga tengok diri ni yang tak seberape cantik tapi orang lain semua cantik-cantik.
Kalau muke ni make up pun semua orang lain yang buatkan harap diri sendiri buat dan belajar,entah bile nak buatnye...Diri ni taklah cantik,bile bermake up ade yang berkate saye ni over! bile tak bermake up ade yang berkate saye ni tak tau jadi gadis.. hmmm...cemburu sangat tengok gadis lain melaram cantik-cantik tapi saye tak langsung...
Pada pendapat korng semua,perlu ke seorang gadis melaram cantik-cantik hanya untuk menjage nilai orang lain??? tertanye-tanye pendapat korang semua =)
Assalamualaikum dan salam sejahtera!
P/S: BTW,salam syawal semua ^^
Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Hak Milik Cipta Oleh NinaMissKechik Selamanya