Thursday, August 9, 2012

Insan Yang Dikenali Sebagai Kawan

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Nina nak berkongsi tentang kawan.Actually,istilah kawan dalam buku hidup nina ni memang wajib tapi istilah kawan baik tak pernah wujud sejak nina di bangku sekolah.Kawan baik yang nina ade cume saudara nina yang nina sayang sangat-sangat! Kawan di sekolah memang ade tapi hubung kami tak begitu teguh seperti yang lain.
Sejak nina di bangku sekolah,istilah kawanlah yang telah banyak memberi kesan buruk dan banyak memori yang duka pada nina.

Jujur nina cakap sepanjang nina mengikat ikatan kawan sepanjang itu jugak lah nina akan merasekan pengkhianatan yang kejam.Sepanjang persahabatan nina,nina sentiase utamakan kawan tapi alangkah hancur hati ini setelah diperlakukan dengna sedemikian.
Sejak merasekan keperitan persahabatan,nina berjanji takkan mengikat persahabatan yang ketat bersama insan yang dikenal kawan baik.
Sepanjang itu,nina selalu rase kosong seperti berade di suatu tempat yang tiada manusia.Jujur di hati,nina cemburu tengok persahabatan rapat terhadap orang lain sedangkan nina selalu dikhianati tanpa sebab.
Nina cume ade saudara nina yang nina anggap sebagai kawan baik nina sendiri.Memang tak mungkin untuk menganggap saudara sendiri sebagai kawan tapi nina tiada pilihan.
Kawan persekolahan yang nina ade tak ramai...
Jangan salah faham! Hanya dia sahaja classmate nina yang boleh dipercayai.
Name die Fakhrur Razi tapi hanya nina je panggil Ayie =)

Dibelakang itu Nuramirah Norisham
Didepan itu Zahrisma
*klik name,mereka ade fb =)*
Mereka sahaja yang menjadi kawan persekolahan nina sebelum nina menghabiskan persekolahan nina.
Selepas itu kami kurang berhubung akibat jadual masing2 sudah berbeza.
Mereka yang tinggal untuk nina berkawan adalah saudara nina yang nina anggap kawan sejati.
Yang ini adalah saudara yg paling top sekali
namenya adalah Nani

Yang ini saudara muslimah ala2 crazy sikit
namanya ialah Nurul

Saudara nina yang stylo!
namanya ialah Nana
 
Ini saudara childish
Namnya ialah Fatinah
Ini saudara glamour
Namanya Nadia

Hanya ini sahaja kawan sejati yang tinggal selepas nina hais sekolah...Ok la! Nina nak out! Nak tido! Assalamualaikum dan salam sejahtera! =)


Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

No comments:

Post a Comment

Salam para pembaca dihormati sekalian! komen la...Nina hargai sangat-sangat jasa korang =)

Hak Milik Cipta Oleh NinaMissKechik Selamanya