Friday, August 17, 2012

Saye harap awak tak seperti yang lain

Awak...
Hati saye sangat berharga...
Jage hati saye baik-baik ok?
Saye tahu saye bukan yang terbaik untuk awak...
Tapi jangan awak buang hati ini dengan penuh zalim...
Sesungguhnye,saye tak sanggup dilukai sekali lagi...
Cukup sekali hati saye dirobek dan awaklah insan yang berjaye memulihkannye kembali...
Walaupun kite tak dapat meramalkan ape yang akan terjadi pada kite akan datang...
tapi sekarang saye hanye boleh berjanji bahawa saye akan jadi sebaik mungkin untuk awak...
orang kate cinta hanye untuk orang yang buta sahaje dan mungkin saye tergolong daripadanye...
tapi saye tahu cinta bukan untuk orang yang buta kerana cinta suci...
saye nak awak menjadi lelaki yang bertakhta dalam hati saye...

Ya Allah,jikalau dia ialah insan untukku,panjangkanlah jodoh kami...Jikalau dia merasekan ape yang aku rasekan sekarang,biarlah ia berpanjangan...Sesungguhnya,hati ini telah dicuri olehnya...



Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Tuesday, August 14, 2012

Kelakar sangatlah video nie! boleh buat pecah perut!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Ok! kite jumpe lagi! haha! semalam updated hari ni pun update! Maklumlah,nina tak sibuk pun...Duduk rumah jadi puteri dalam sangkar emas..hahahah!!! Ok-ok...Kenapa dengan tajuk ni eh?? mesti korang nak tau...Eh! Korang memang nak tau ker?? Nina bagitau ok! Semalam,tengah syok-syok memasak  untuk sahur,mengemas rumah sikitlah kan,abang nina ni pergi lah buka laman web melayu.tv ni..dudu asyik tengok video klip banyak kat situ lame2 terjumpe 1 video klip ni...Memang tak boleh belah! Ketawa sampai nak pecah perut tengok video ni..Kelakat giler!! Betul!! Nina tak tipu!! Meyh nina tunjukkan...

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Monday, August 13, 2012

AHHH!!!!!!!!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Ok,hari ni nina nak kongsi video kegemaran nina je..hehe...Nina memang suke kpop! sejak dari zaman azali nina lagi da minat kpop-kpop ni...mane taknyer,pengaruh nina kuat mase tu...emm...Jap eh,biar nina pikir bile ek tu....hah! sejak nina darjah 5! hehe...Amboi,awalnyer pengaruh tuh...mesti tak percaya tapi nak buat macam mane kan...nasi sudah menjadi bubur lah kata kan...Jiwa nina sudah terjerumus jauuuuuhhhh ke dalam kpop tu..hahah! tapi lebih specific minat nina kepada siape..hah! minat nina kepada........

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Sunday, August 12, 2012

Thanks alots of thanks from you!

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Friday, August 10, 2012

Cegah dari kanser


Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Hari ini dipagi yg sngt mulia,nina nak berkongsi ilmu yang telah nina dpt sepanjang nina menghayati internet.Nina ingin berkongsi ilmu tentang kanser yang kini semakin meningkatIbu kesygan nina pun pernah ade penyakit kaser iaitu kanser payudara,family nina beruntung kate doktor sebab ibu baru je dikenalpasti pada awal lg.Tetapi family nina masih takot kalaw penyakit ibu tu meningkat secare mendadak.Ibu baruw jer lepas buat pembedahan 2 bulan yang lepas dan akan menjalani rawatan kemoterapi lepas raye nanti.
Ok,berbalik kepada tajuk yang asal.Nina akan terangkan tanda2 awal untuk semua penyakit kanser yang sering diabaikan oleh kite semua.

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Thursday, August 9, 2012

Insan Yang Dikenali Sebagai Kawan

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Nina nak berkongsi tentang kawan.Actually,istilah kawan dalam buku hidup nina ni memang wajib tapi istilah kawan baik tak pernah wujud sejak nina di bangku sekolah.Kawan baik yang nina ade cume saudara nina yang nina sayang sangat-sangat! Kawan di sekolah memang ade tapi hubung kami tak begitu teguh seperti yang lain.
Sejak nina di bangku sekolah,istilah kawanlah yang telah banyak memberi kesan buruk dan banyak memori yang duka pada nina.

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Cara2 pakai shawl

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Sedang2 nina carik2 tips pakai shawl kt youtube nina jumpe macam gaya yang menarik minat nina!

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Persiapan Raya Tahun Ini

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Nina nak berkongsi tentang persiapan raye nina pada tahun ini.Mesti semua tengah dok fikirkan,tahun ini nak pakai warna pe? Kasut pe? Tudung pe? Kuih pe? Raye kt mane?
Tahun ini bagi nina tak begitu meriah sangatlah tapi nina tahu yang para pembaca mesti tak sabar menyambut raye bersama insan tersayang di luar sane.Nina pun tak sabar cum tahun ini semua seperti tak menjadi so no feeling nak raye sangatlah TAPI tak bermakne nina tak nak duit raye nanti...
Tahun ini family nina dah buat keputusan nak pakai warna ape.

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Perkara yang membuatkan aku rase geram jer

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Kali ni aku nak cakap pasal geram pulak...saje la kn...Mane taknyer kalaw dapat sibling yang suke annoying ni..lelaki pulak tu! Hmm...lelaki tak sah kan kalaw tak suke annoying orang lain,mesti nak annoying orang lain punye..Grr! Adik beradik punye pasal la kan,maafkn je la...
Tak tahu berapa banyak perkara yang boleh buat aku geram tapi kita tengok dulu senarai yang berikut:

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Tuesday, August 7, 2012

Nama satu perasaan iaitu Cinta

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!

Nina ingin berborak tentang cinta pulak la kali ini...hehehe...Bagi anda semua,apa itu cinta?

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Sunday, August 5, 2012

Page baru!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Nina Sudah punya page sendiri di facebook!!
Nina's Page
Like taw jangan tak like...nina baru jer buat so war-warkan la kt kengkawan anda sekalian yer??
hehehe...
ok! Assalamualaikum!!!
Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Friday, August 3, 2012

koleksi kegemaran saya ^^

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!! kita kembali bertemu!!!
kali ini saya nak pamerkan koleksi kegemaran saya! Setelah sekian lama say kumpul duit semasa saya di bangku sekolah,saya sedikit demi sedikit telah membeli barangan kegemaran saya dengan hasil titik peluh saya mengumpul dan berjimat cermat.

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Story-mory di bulan ramadhan!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua para pembaca!
Sedar tak sedar ramadhan sudah mengetuk pintu untuk kita semua berpuasa.Sekarang sudah hampir seminggu kita berpuasa,kepada yang tak berpuasa tu,gantilah nanti jangan tak ganti pulak,rugi nak merasa nikmat bulan puasa ini.Sebenarnya nina tak ada apa-apa pun nak diceritakan,cume nak berkongsi rase nikmat pada bulan mulia ini.Tahun ini orang kata bulan puasa dan raya pada 2012 sepatutnya sungguh meriah untuk kita semua akan tetapi bagi nina taklah begitu meriah.Ini disebabkan(Amboi! Nina berbahasa baik hari ini ><),keluarga nina pada tahun ini tak begitu baik keadaannya.Ibu nina baru sahaja baik dari pembedahan barah payudara 2 bulan yang lepas dan akan menjalani perubatan kemoterapi pada bulan depan selepas raya manakala abang nina telah terlibat dalam kemalangan pada bulan lepas.Dia mengalami patah tangan kiri dan kaki kiri,sekarang tangan kirinya sudah ok dan dia bolehlah berjalan sedikit demi sedikit.Baju raya tahun ini agak rumit sebab tukang jahit kegemaran nina dan ibu sudah pindah ke pahang nun jauh di sana.Jadi alamatnya terpaksa berbelanja lebih dengan membeli baju raya yang sudah siap.Mahal tak mahal,terpaksa beli.

Terima kasih sudi membace entry saye! Jangan lupa untuk komen dan like ^^

Hak Milik Cipta Oleh NinaMissKechik Selamanya